|:. FILMRECENSION: The Reaping [2007]

image55

Denna ganska konstiga thriller/skräckfilm är ganska svår att förstår om man inte hängt med på religionslektionerna i skolan. Att ha ett litet hum om biblen och de tio farsoterna är ett måste.

När en dag ett barn dör under mystiska omständigheter startar en rad olika händelser som ser ut att ha att göra med de tio bibliska farsoterna. Allting utspelar sig i den lilla staden HEAVEN, en väldigt troende stad. En före detta kristen missionär Katherine Winter blir involverad. Katherine Winter som har förlorat sin tro på Gud efter att hennes man och dotter blivit dödade som offer efter att de varit på missionärsresa i Sudan för att försöka få bukt på den hiskeliga torkan där.

Eftersom hon numera undervisar i och undersöker mirakel som säg ha ägt rum kallas hon till Heaven tillsammans med sin medhjälpare. Tillsammans ska de undersöka ett mystiskt dödsfall av en pojke som gjort att en hel flod blivit till blod. Efter att de har anlänt börjar de olika farsoterna att återkomma en efter en.

Det är en lång kamp mot djävulen och det är en kamp om tro.

Jag tyckte faktiskt att filmen var helt okej. Har man som sagt inte läst ett ord om farsoterna så kan det bli lite problematiskt tills de tar upp ämnet. De berör något som känns både verkligt och overkligt på samma gång, vilket jag tycker gör filmen ganska spännande.

Jag skulle dock inte säga att det är så mycket av en skräckfilm, snarare en thriller med inslag av äventyr.

Jag ger den: [ M ] [ M ] [ M ] [ ] [ ]

Tre av fem M

//Michu



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0