|:. Lite bilder från helgtjänsten

image155

image156

image157

Fler bilder kommer!!

|:. Arlanda: Nu och tre timmar framåt

Jepp sån tur är så kan man utnyttja sin väl förtjänade datortid på Terminal 4 på Arlanda.

Efter en ganska seg och intetsägande vecka utspädd med sjukvårdstjänst är det vila upp sig i helgen som gäller för att på måndag kunna påbörja vakttjänstträning/postutbildning tillsammans med närkampsstrid. Det låter fancy men det innebär säkert mycket träning och SÄÄÄKERLIGEN att äta ISO mat (äta ute med / i plastpåse typ).

Min flight går 19.20 och klockan är nu 17.00ca.

Men jag slipper gå igenom en säkerhetskontroll och jag slipper checka in därnere som tur är. Ska väl söka upp något ställe att kunna käka lite på. Blir väl nått, nått. ja vete fan vad det blir. Ska ringa lite folk under tiden jag väntar också tänkte jag.

Nä, jag skriver mer i helgen. Ha det bra!

//Persson

|:. På Sturup

Shit schysst, hittade en dator på sturup som man kunde använda. Måste fan bränna lite tid. Sjukt att man måste vara i tid för att checka in och sen sitta och totalvänta hela timmen efter sen.

Mitt flyg lyfter kl 19.00 nu från Sturup och sen 21.30 typ från Arlanda. Ganska segt att vara "hemma" på kasern kl 24 men vad ska man göra. Bättre än att vara framme 01.25 som jag var första helgen jag var ledig.

Fan måste träffa lite kompisar när jag kommer hem nästa helg. Kaveh, måste fan ringa så kanske vi kan ses på fredag kväll eller nått. Om inget annat så får vi gå ut och supa v.12-13. det måste vi faaaan alltså. Nä hoppas plugget går fett nice:D

Nä, måste kila nu. Ska väl köpa nått att dricka som man kan ta med sig kanske eller nått fan. Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt, men det blir mest över helgerna.

//Michel

|:. Kanske ny AK5 efter halva tiden

image153

Den övre har vi nu och efter halva tiden kanske kanske kanske vi kan få CESAR. Den nedre. fett nice.

|:. EFTER LUMPEN

LÄR MAN NOG UPPSKATTA TORSDAGAR OCH ÄRTSOPPA MED PANNKAKOR

|:. Flög Herkules!

Flög hem till kära skåneland igår kväll och vi flög med herkules mellan Luleå och Stockholm. En ny upplevelse att sitta i en hängmatta i ett stort grått lastutrymme med öronproppar på och ändå kunde man inte höra vad man tänkte. Foto på denna upplevelse kommer också att läggas upp när tid kommer. Helt sjukt.

//Michel


Uppdaterat!

image148

image149

image150

|:. Tillbaka från fältvecka!

Äntligen är den första fältveckan slut. Helt sjukt. Det började i Måndags med att man hade uppställning som vanlgit på morgonen halv åtta. Sedan skulle vi packa in 4 tält med allt vad det innebör i en lastbil tillsammans med all vår trosspackning (kläder etc.) Jättekul, nej, kallt? JA.

Sedan blev det avfärrd, dock med buss till Kusträsk syd där vårt hem skulle vara de närmaste 4 dagarna framåt. Vi rekar ut våra tältplatser och påbörjar att plocka fram spadar att skotta bort all snön. Alla trodde att det skulle svara lugnt att skotta bort snön och få upp tälten på en timme som var vår tidsgräns (som det alltid finns i lumpen. Allt ska gå på tid). V hade sjukt fel. Efter 4,5 timme var vi klara.

problemet för oss var att snön inte bara var 20-25cm djup utan 150cm djup och vi skulle gräva ut en cirkel med ca 15m i diameter plus att vi skulle gräva ut skyttevärn för att klara anfall. (haha)

Iallafall. Vi anlände kl 13.30 och var klara för att sätta igång kaminen och sova kl 22.30.

Efter att ha varit uppe kl 03 till 04 för att sitta eldvakt så var natten helt okej.

De förljande två nätterna var lite annorlunda för mig. Vi sköt mycket Med Ak5:an under dagarna . Typ några magasin. andra natten var jag sjuk som satan, mådde illa, hade huvudvärk. Ingen höjade. Vid lunchtid i onsdags så skule vi resa tältet en gång till och självklart strular man till sig. Trampar i en åla och vrider knäet.

Sjukstuga, diagnos och hemskickad till logementet i väntan på att få gå till läkaren på torsdagen. Kul. NÄ.

Jag gick till läkaren vilket resulterade i att knäe var överbelastat och vila föreskrevs i en vecka. Blir det inte bättre ska jag på återkontroll av minisken i vänster knä. Sjuk jävla otur. Man kände sig grymt lökig att inte hjälpa alla de andra när man istället sov varmt och skönt sista natten. Det kändes inget bra. Men avd ska jag göra. Trots att jag bad om att få komma tillbaka ut i skogen så blev jag förbjuden vilket är helt sjukt....

Jaja. trots allt så var veckan sjukt jobbig. Inget man vill ha alla veckor precis.


Nästa vecka är det sjkvårdsutbildnin som gäller. Vet inte riktigt vad det innebär men det verkar hyfsat kul. Sen gem nästa helg igen och sedan är det helgtjänst veckan på det innan vi halva vecka 12 och hela vecka 13 är lediga för påsklov, haha.

Bilder kommer väl inom kort skulle jag tro. när jag får tid att lägga upp dem ordentligt.

Ha det bra!

// 711 Persson


Uppdaterat!

image152

RSS 2.0