|:. Hells Boden

Tja nu har man varit i Boden redan i en vecka, eller nja mer fyra till fem dagar. Men det har hänt lite i alla fall sen vi kom hit.
Det började med att vi i onsdags när vi kom hit ca sju på morgonen och vi gick ut för att fysa under förmiddagen. Körde lite löpning och lite fotboll. På eftermiddagen så blev det direkt på med stridsutrustningen och ut på pampas för att öva lite ”ladda, patron ur”… Mycket intressant. NÄ. Det var typ det första vi lärde oss och under ca tre månaders tid var det de ända vi övade på om och om igen under övningarna vi gjorde.

På torsdagen blev det lite annorlunda saker som hände. Förmiddagen gick i kompletteringens tecken och vi fick kolla igenom våra bandvagnar lite och så. Ganska lamt faktiskt. Eftermiddagen var den intressanta. Vi blev tillsagda att vi efter lunch skulle ställa upp i korridoren beredda för fys, dvs fyskläder på. Vad vi däremot inte kunde ana var att vi skulle ha inventering av alla våra personliga saker. Den blev en sjuk flashback till inryckningen och alla rev ut allt ifrån sina skåp och ställde upp i korridoren. Sen började det. ”Fältskjorta 90, 3 st, håll upp!” packa ner i syntetsäck grön. AAAAHHHH. Fan va segt det var. Stod till slut i träningskläder, skyddsmask (modell gasmask pro), kroppsskydd, stridsutrustning och hjälm. Såg ut som några jävla idioter haha. Inte så kul dock.

Fredagen blev lite mer rolig. Vi åkte ut till SIB (strid i bebyggelse)- anläggningen och fick köra lite SIB för en gångs skull. Första för trossgruppen under hela värnplikten. Det var kul att lära sig något nytt. Dagen avslutades ca kl 15.10. SKÖNT!!
Idag lördag har vi inventerat på förmiddagen och haft lektion om bataljonens uppgifter under eftermiddagen. En ganska intressant lektion trots att många var sjukt trötta eftersom att vissa var ute igår kväll när lokala krogen Olivers bjöd på öl för 19kr. haha Dock deltog jag inte haha. Resten av tiden fram till fredag nästa vecka då vi flyger hem ska vi hinna med att fältlasta under söndagen och förbereda sig på att åka ut i fält på måndag eftermiddag. Vi ligger ute till torsdag någon gång och sen är det fan nästan helg!!!

Fan va skönt. Nu ska jag kolla på nån film tror jag, ha det fint!!

Michel

|:. I DITT ANSIKTE

Fan va skön han är alltså. Betnér. Magnus Betnér helt sjuk. Haha Missa inte I ditt ansikte på Kanal 5!!



Första avsnittet. Drar skämt på tåget.

|:. Hilvete..


(VINTER I BODEN)


Klockan är lite över tio. skit trött. undrar hur många dagar jag måste ut i fält och kriga i de närmaste två veckorna.

haha. Fan, många kanske tänker på vad de ska göra på jobbet eller på fritiden.

Helvete med fritid. Jag tänker på hur länge jag måste kriga innan jag ens får vara ledig. känns som om det är det lumpens sista 10 veckor eller ja fram till v 46 går ut på. "Hur länge ...... innan jag kan vara ledig igen" haha. Mycket meningsfulla sista veckor.hmm..

Nej det ska väl bli ganska skoj att åka ut i fält typ. Det är ju ganska skoj att lösa uppgifter och så, men inte med massa omöjliga tidskrav. Typ res förläggning (ca 20 min) och gräv ståvärn (1,40cm) på två timmar. Jo då tänker alla men det var väl inget?

Nä inte om man gräver i skåne kanske där det inte finns sten. Stenar stora som helvete. Och att gräva ståvärn för 55 pers och resa 4 tält inom tiden är fan inte lätt samtidigt som hälften av de 55 inte är där och en tredjedel av de kvarvarande är ute på andra uppdrag. DVS ca 20-25 pers ska fixa allt. haha Det är lite skrattretande för en själv när man är inne i skiten men man vänjer sig hehe.

Sleep tight

|:. Hemma igen

Var iväg i svanskog på dop igår och kom hem idag. får berätta mer om detta en annan dag. nu ska jag kolla lite på tv!

|:. Lite bilder från lumpen



Jättesvampen vid vår post, jag var post, Hedman agerar storleksvisare




"När jag sänkte min bandvagn" - Medverkande "Persson" - Förare, "Helmersson" - Andreförare och "Hedman" - KSP Skytt




Visitation av väskor efter sprit en dag när vi skulle åka hem med tåget. Intressant.




Skarpskjutveckan i Lomben bjöd på fint väder.

|:. Skönt med ledighet

Duktigt skönt med lite ledighet. Känns som om ma har gjort det man ska i lumpen nu. Känns inte som att det krävs att man ska göra resten, men självklart ska vi det hehe.

Idag blir det liten middag bland vänner. Trevligt att höra hur det har varit hemma när man själv är borta!

Imorgon bär det av på dop. Lille Kevin ska döpas. Ska bli trevligt att träffa den lille krabaten:)

Ha det fint!

|:. Hemresa Torsdag/Fredag

Äntligen är det dags för ett långt lov igen. Ska bli ganska skönt att vara lite ledig med tanke på att vi precis varit ute på en stor övning. Men men. två och en halv vecka fram till onsdag v.39 är man ledig.

Sista stora ledigheten innan MUCK. Muckar som bekant 27 nov. Alltså kring v48. så det är inte så många veckor var nu. Fan vad man längtar. Det har lixom varit jävligt kul och så man har lärt känna mycket nya och intressanta människor men det ska samtidigt bli könt att återgå till norala livet och börja plugga igen.

Hämtade ut M/87 i förrgår också. Permis uniformen. skitsnygg är den. haha. Får väl lägga upp en bild när jag får tid. Nä nu ska jag resa vidare med tåget. (sitter på x2000 hemåt) Ska ringa flickan och kolla en film. Ha det fint

RSS 2.0