|:. Hells Boden

Tja nu har man varit i Boden redan i en vecka, eller nja mer fyra till fem dagar. Men det har hänt lite i alla fall sen vi kom hit.
Det började med att vi i onsdags när vi kom hit ca sju på morgonen och vi gick ut för att fysa under förmiddagen. Körde lite löpning och lite fotboll. På eftermiddagen så blev det direkt på med stridsutrustningen och ut på pampas för att öva lite ”ladda, patron ur”… Mycket intressant. NÄ. Det var typ det första vi lärde oss och under ca tre månaders tid var det de ända vi övade på om och om igen under övningarna vi gjorde.

På torsdagen blev det lite annorlunda saker som hände. Förmiddagen gick i kompletteringens tecken och vi fick kolla igenom våra bandvagnar lite och så. Ganska lamt faktiskt. Eftermiddagen var den intressanta. Vi blev tillsagda att vi efter lunch skulle ställa upp i korridoren beredda för fys, dvs fyskläder på. Vad vi däremot inte kunde ana var att vi skulle ha inventering av alla våra personliga saker. Den blev en sjuk flashback till inryckningen och alla rev ut allt ifrån sina skåp och ställde upp i korridoren. Sen började det. ”Fältskjorta 90, 3 st, håll upp!” packa ner i syntetsäck grön. AAAAHHHH. Fan va segt det var. Stod till slut i träningskläder, skyddsmask (modell gasmask pro), kroppsskydd, stridsutrustning och hjälm. Såg ut som några jävla idioter haha. Inte så kul dock.

Fredagen blev lite mer rolig. Vi åkte ut till SIB (strid i bebyggelse)- anläggningen och fick köra lite SIB för en gångs skull. Första för trossgruppen under hela värnplikten. Det var kul att lära sig något nytt. Dagen avslutades ca kl 15.10. SKÖNT!!
Idag lördag har vi inventerat på förmiddagen och haft lektion om bataljonens uppgifter under eftermiddagen. En ganska intressant lektion trots att många var sjukt trötta eftersom att vissa var ute igår kväll när lokala krogen Olivers bjöd på öl för 19kr. haha Dock deltog jag inte haha. Resten av tiden fram till fredag nästa vecka då vi flyger hem ska vi hinna med att fältlasta under söndagen och förbereda sig på att åka ut i fält på måndag eftermiddag. Vi ligger ute till torsdag någon gång och sen är det fan nästan helg!!!

Fan va skönt. Nu ska jag kolla på nån film tror jag, ha det fint!!

Michel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0